Què és el coworking

En aquests tipus d’espais es fomenta la col·laboració, el treball multidisciplinari i el networking. Els coworkers, a banda de gaudir dels avantatges que aporta aquesta forma de treball, es beneficien de les sinèrgies empresarials que sorgeixen entre els emprenedors i que sovint acaben esdevenint oportunitats de negoci.

La cultura coworker, avui, és una forma de treball essencial.

Coworking, una nova manera de treballar

El terme coworking va sorgir als EUA durant els anys 50. Es tractava d’una nova forma de treball en xarxa, on es creaven espais comuns per poder reunir-s’hi diferents professionals que conformaven una petita comunitat. A partir del 2005, la tendència del coworking es va estendre per la península i cada vegada hi ha més adeptes a aquest tipus de centre a causa de la situació econòmica actual i els canvis i transformacions esdevinguts en el món laboral.

Al coworking es comparteix espai, es comparteixen recursos, es comparteixen clients, es comparteixen contactes, es comparteixen bogeries, projectes… Comparteix i uneix-te a una nova cultura empresarial basada en la col·laboració i la confluència de sinergies.

Junts és més fàcil aconseguir les nostres fites.

Col·laborar per assolir els teus objectius

Aquesta manera de treballar tot sovint es confon amb les incubadores o vivers d’empreses i amb els centres de negoci, però no són models comparables. El coworking s’allunya de l’aïllament i la desconnexió d’aquests altres casos. En ells difícilment trobem comunicació entre els ocupants d’uns despatxos que tenen data de caducitat. El coworking s’entén com la capacitat de compartir clients i serveis.

La dinàmica del coworking vol convertir-se també en un model rentable per a tots els seus membres, ja que en compartir un sol espai físic es redueixen les infraestructures necessàries i, per tant, les despeses de lloguer, llum, internet, etc.

Com a principal avantatge personal  es pot destacar el fet que els membres s’ajuden els uns als altres i es combat el problema de l’aïllament que genera treballar des de casa o tancat en un despatx. Com a avantatge laboral, destacarien la retroalimentació, la productivitat, els beneficis de la comunitat, el networking o la transmissió de coneixement mutu.